Trip naar Ethiopie !

ethiopie kinderen

Ik was de afgelopen januari maand meer uit Bamako dan in Bamako. Zo was ik o.a. voor 10 dagen in Ethiopie en ik wil ik jullie kort iets vertellen over mijn trip naar Ethiopie. We waren met 38 volwassenen die allemaal ergens in Afrika onder prostituees werken. Verder was er een echtpaar uit de U.S die onder sexueeelverslaafden werken en veel ervaring hebben.
De eerste 3 dagen waren meer training voor ons zelf. We werden eraan herinnerd dat we kostbaar en zeer waardevol zijn in de ogen van onze Heer.
Wat we zelf niet van God ontvangen hebben op geestelijk en emotioneel gebied kunnen we ook niet aan anderen door geven. Daarom is het heel belangrijk om te blijven zoeken naar mogelijkheden om zelf te groeien in geloof, verlang naar uitdagingen. Ook lag de nadruk op "stories" of te wel "verhalen". We hebben allemaal ons eigen levensverhaal en het is heel belangrijk om deze te kennen en niet ergens weg te stoppen. Wil je als hulpverlener echt rendabel zijn is je eigen levensverhaal van groot belang.

Na de training verhuisden we naar een andere locatie waar we vier dagen conferentie hadden. Hier lag maar de nadruk op delen. Naar elkaars verhaal luisteren. Ons werk onder de prostituees aan elkaar presenteren. Ook waren er 2 keer per dag workshops om naar toe te gaan. Dingen als " Ik doe straatwerk maar hoe verder ? "Waar kan ik financiele hulp krijgen "  Wel of niet mannen in de hulpverlening aan prostituess ?"enz aan de orde.  De Heer legde het echt op mijn hart om meer aan counseling te doen onder "mijn vrouwen" hier in Bamako.. Maar om dat te kunnen bereiken zullen mijn mederwerkers zelf eerst meer onderwijs en training van mij moeten ontvangen aangaande pastorale hulp en counseling aan getraumatiseerde mensen. 

Ik heb inmiddels een eerste vergadering en korte training met mijn medewerksters gehad. Er gaat voor hen zelf een heel boek open en dat is goed want ik ben ervan overtuigd wat we zelf niet ontvangen hebben op geestelijk en emotioneel gebied dat kunnen we ook niet doorgeven aan anderen. We hebben dus nog een hele weg te gaan maar de Here is geduldig en wil ons zo veel geven en leren !