Op eigen benen ! 

De hele groep op de foto

Hier een foto van de hele groep na de diploma uitreiking op 31 oktober in het trainingscentrum in Yirimadio.

  

Met gemengde gevoelens komen de vrouwen op 31 oktober bij elkaar in ons trainingscentrum. Een ieder heeft zich opgedost en hun mooiste kleren tevoorschijn getoverd. Drie maanden lang hebben ze lief en leed met elkaar gedeeld en ontvingen ze training in het maken van zeep, in haken en andere handwerkvaardigheden.  

Nu is het zover dat de vrouwen zelfstandig het geleerde in praktijk mogen brengen. Eén voor één komen ze naar voren om een diploma in ontvangst te nemen en sommigen kunnen hun tranen niet verbergen. 

Ik bemoedig ze met de woorden uit Psalm 32: 8 "Ik leer en onderwijs u aangaande de weg die gij gaan moet. Ik raad u; mijn oog is op u".  Ik daag ze uit om niet zelf te ploeteren maar hun leven in de handen van de Here God te leggen. Om hun vragen en zorgen iedere dag bij HEM te brengen ! gevangenis directrice en Carina
De moslim directrice van de vrouwengevangenis die naast me zit knikt goedkeurend met haar hoofd. Ze is het er mee eens ook al vermoed ik dat ze toch een heel andere voorstelling van God's leiding heeft dan ik !

Drie van de vrouwen blijven in ons centrum als volgende week de nieuwe groep van start gaat. Vijftien anderen zijn opgedeeld in 3 groepen van 5 om nu zelfstandig zeep te maken. ( Zie link gebedspunten) 

Bid met me mee dat deze vrouwen niet terug zullen vallen in prostitutie en ander crimineel gedrag. 

Bid dat we contact met ze zullen houden en morele begeleiding kunnen blijven geven!